keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Treeniä treeniä...

Treenattu ollaan ahkerasti kuten tähänkin saakka ja treenit ovat olleet nousujohteisia koko ajan. Mikael Laineelta ollaan saatu kaivattuja vinkkejä Eranin eteenpäin viemiseen ja näiden vinkkien avulla ollaan edistytty hurjasti! Mm. Eranin poikitusongelma on käytännössä kadonnnut kokonaan ja tunnetila tottikseen alkaa olemaan todella hyvä. Suuri kiitos Mikelle neuvoista ja koulutuksesta! Tästä on hyvä jatkaa!

Eranin ilmoitin Mikkelin palveluskoirayhdistyksen järjestämään BH-kokeeseen 9.6.2013 ja sitä tässä odotellessa! Toivonmukaan kaikki menee hyvin, treeneissä ainakin fiilis on ollut oikein hyvä. Paikkamakuuta ollaan varmisteltu sekä harjoiteltu kokonaan uudestaan sirun lukeminen - Eranilla kun tahtoi olla taipumusta päristä tarkastavalle henkilölle. Viime kerta meni jo niin hyvin, ettei noteeraanut asiaa ollenkaan! Loistavaa! Kaupunkiosuutta silmällä pitäen täytyy tässä ennen koetta käydä Eranin kanssa liikkumassa keskustassa, tosin koskaan ei ole tässä ollut ongelmaa, joten luotan siihen ettei ole nytkään.

Junon kanssa on edetty pienin askelin ja koiran kehityksen mukaan. Mielessä on pidettävä, että kyseessä on valkkari eikä malikka - ei voi vaatia likimainkaan samoja asioita eikä asiat mene eteenpäin niin ns. jouhevasti kuin malikkapennun kanssa. Mutta mennessä näkee mihin saakka Junon kanssa päästään. Jälkeä, tottista ja leikitystä on tehty paljon - jokaisella osa-alueella aina pientä kehitystä eteenpäin.

Laitetaanpas muutamia treenikuvia viime viikonlopulta tähän seuraavaksi...




















tiistai 14. toukokuuta 2013

Merkkipaaluja!

Joulumaan Taikayön Jupiter, "Juno" 10-kuukautta 13.5.2013

Giramin Erlan, "Eran" 2-vuotta 8.5.2013

keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Rakkaista rakkaimmalle pikinokalle tuli tänään 2-vuotta täyteen - onnea Eran!

Enpä sitä vielä siinä vaiheessa tiennyt kun pentua heinäkuussa 2011 lähdettiin hakemaan, että millainen paketti sieltä meille tulee. Giramin-kennelin E-pentueen mustapantainen kakara kotiutui meille 2.7.2011 ja siitä se meno sitten alkoi - eikä vauhti näytä hidastuvan vaan kiihtyvän! Se oli samalla sitten meikäläisellä menoa, vihdoin viimein reilun vuosikymmenen ajan haaveilemani toive omasta koirasta oli totta! Ja päivääkään en ole katunut, vaikka päätä on saanutkin välistä hakata seinään ihan urakalla

Paljon on mahtunut kahteen vuoteen: reeniä reeniä reeniä ja paljon muutakin Onnellinen olen, että juuri tämä pentu valikoitui meille - on se vaan osoittautunut ihan loisto tyypiksi, monellakin saralla!

Onnea vielä kerran Eran - vain yksi voi olla ensimmäinen! :)

Isosti onnitteluja myös muille E-pentusille merkkipäivän johdosta!!!



_______________________________________________________________________

Hirveän huonosti olen ehtinyt mitään blogiin päivittelemään, mutta nyt kun valmistun viimein ammattikorkeakoulusta USKOISIN vahvasti ajan riittävän paremmin myös tänne osastolle kirjoittelemiseen!

Pikainen päivitys nyt viime aikojen touhuista: Orimattilassa olemme käyneet Mikael Laineen kanssa treenaamassa viikottain ja vakiovuoro otettiin nyt perjantaiksi klo 18-20. Purutreenit Eranin kanssa ovat edenneet todella kivasti ja tottikseen on saatu Mikaelilta myös paljon tärkeitä vinkkejä. Silläkin saralla ollaan siis edistytty hyvin. Jälkeä on päästy viimein tallaamaan talvitauon jäljiltä ja siinäkin vinkit tulivat tarpeen Mikaelilta - oikeilla neuvoilla on sinnekin saralle saatu kehitystä aikaiseksi. Ja treenit jatkuu :D

Ilmoitin Eranin Mikkelin palveluskoirayhdistyksen kesäkuun 9. päivä järjestämään BH-kokeeseen! Toivottavasti koira on nyt siinä vaiheessa, että saadaan BH-koe kunnialla läpi ja voi ottaa kiikariin tulevia muita kokeita... ;) Niistä lisää sitten myöhemmin jos ja kun siltä näyttää, että päästään kisaamaan ihan oikeasti syksyn aikana! :D


Junolla treenit on jatkuneet leikityspainotteisesti ja hyvin on "pikku-ukko" syttynyt leikkiin. Junon luonteessa oleva pidättyväisyys vaikuttaa vieraiden leikittämiseen aika voimakkaasti vielä, mutta uskon, että jossain vaiheessa turhat pöhinän pähinät jäävät pois kun nuorukainen saa itseluottamusta lisää. Tottiksessa on Junon kanssa saatu nyt viimein siirryttyä patukkapalkkaukseen ja uskoisin, että nyt aletaan saada treenattua kunnolla kun tuossa välillä oli hirveän vaikeata kun nami ei enää kiinnostanut eikä lelupalkkakaan... Mutta pienin askelin, mikään kiire tässä ei ole - kivalta kuitenkin näyttää Junon tekeminen ja ihana nähdä kuinka innoissaan se lähtee tottistelemaan! Jälki on myös saatu Junolle talven jälkeen alulle ja sieltä alkaa kehkeytyä oikein mallikkaasti jäljestävä koiruli - hienoa! :)

Päivityksiä lisää kunhan tässä nyt oikeasti on valmistuneen paperit koulusta kädessä - jos sitä sitten olisi aikaa muuhunkin! Tai sitten sekin aika menee treenatessa... ;)