keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Toisen viikon kuulumisia!

Eran on nyt ilahduttanut elämäämme reilun kahden viikon verran ja paljon on ehtinyt tapahtua. Viime viikon loppuna käytiin tutustumassa paljon uusiin paikkoihin. Oltiin koko poppoo ns. "lomalla". Harrillakin oli muutamia lomapäiviä ja minä olin ottanut töistä vapaata kahdeksi viikoksi. Käytiin kävelyillä metsässä ja sieltä mukaan tarttui ällöttäviä punkkeja! Ne eivät ehtineet kiinnittyä vaan mönkivät poitsun nenässä ja jalassa. Nappasin ne äkkiä pois! Eivät ne tosin olisi varmaan kiinnittyneetkään, kiitos punkkeja estävän valeliuoksen, mutta ei vara venettä kaada.

Kävelyllä vähän jännittää välillä

Käytiin myös Heimarissa käppäilemässä ja katselemassa ihmisiä. Muutamia tulikin vastaan ja harjoiteltiin "huomiotta jättämistä", jonkinlaisin tuloksin. Vielä täytyy reenata tätä asiaa, mutta pienin askelin! :)

Paikallisen kauppakeskuksen pihamaalla käytiin myös istuskelemassa ja ihmettelemässä ihmis- sekä autopaljoutta. Eran oli hyvin ja rauhallisesti vaikka vilskettä ja ihmisiä oli todella paljon. Ainoastaan nainen, joka työnsi ostoskärryjä aiheutti poitsussa haukuntaa/murinaa, mutta sekin loppui lyhyeen kun tajusi, ettei mammasta ollut mitään vaaraa! :D

Välillä "lenkillä" kontakti pelaa erittäin hyvin! :D

Ollaan myös autoiltu todella paljon ja Eran pitä siitä tai ei ainakaan ole millänsäkään. Vielä vähän sählää alkuun kun ei jaksaisi olla aloillaan, mutta yleensä nopeasti alkaa väsyttää ja ottaa nokkaunet auton kyydissä. Hyvä ettei tunne oloaan epämukavaksi ja osaa rentoutua autossakin!

Viikonloppuna käytiin myös molemmissa mummoloissa. Anttolan mummon luona vatsa teki tepposet ja Eranilta tuli molemmat vahingot, sekä ykkönen että kakkonen, mummon lattialle. Onneksi ei sentään matolle. Asian selitti se, että poistulla oli maha sekaisin, joten ei ihme jossei uudessa paikassa tiennyt mistä päästään pihalle ja ehtinyt ilmoittaa tarpeestaan. Asia korjaantui nopeasti kun hoksasi, mistä pääsee ulos ja pyysi useaan otteeseen päästä tarpeille. Fiksu poitsu! :)

Harrin vanhempien luona poitsu oli jo kuin kotonaan vaikka ollaan käyty vasta pariin otteeseen. Otti heidänkin luonaan rauhallisesti ja vetäisi reporankana nokkaunet keittiön lattialla, meidän seurustellessa Eranin "mummon ja papan" kanssa :D

On se vaan niin komea ja reipas poistu! :)

Parissa viikossa Eranin paino on noussut kilon viikossa ja ukkeli painoi viime sunnuntaina jo 8 kiloa. Komea ja reipas poika Eran, joka on vienyt meidän sydämet - sekä kaikkien, jotka ovat herraan tutustuneet! :)

Sunnuntaina käytiin siskoni luona kylässä tutustumassa heidän kahteen saksanseisoja urokseen. Tarkoitus oli ensin vain auton ikkunasta kurkata ukkoja, mutta päätettiin kuitenkin mennä tekemään lähempää tuttavuutta. Hienosti tapaaminen menikin! Eran osasi "koirien kieltä" hienosti ja tiesi miten toisia, isompia ukkoja tervehditään. Iros ja Jallu ottivat Eranin hyvin vastaan. Mitä nyt Jallu pullisteli ja jäykisteli pikkuisen edessä, mutta Iros olisi mielellään leikkinyt ja nujunnut Eranin kanssa. Siihen leikkiin ei kyllä lähdetä vielä aikoihin, ovat ukot sen verran isoja, että pikku poika jäisi jalkoihin. Kunhan kokoa tulee lisää niin katsotaan tilannetta sitten uudelleen.

Kipaistiin myös paikallisessa Mustissa ja Mirrissä moikkaamassa kaveriani ja samalla saatiin taas uusia kokemuksia. Moikattiin samalla kaverini koiraa, punavalkoista irlanninsetteri Heviä. Tapaaminen meni hienosti, Hevi tykkää pennuista ja Erankin piti Hevistä! :) Paljon on saatu uusia kokemuksia meidän poitsulle ja hyvin Eran alkaa olemaan "sisäänajettu" meidän perheeseen ja arkeen. Upea poitsu ja kiitos kasvattajan, Miian, nappi valinta meille! <3

Upea Eran! <3

Tämän viikon alusta jouduin palaamaan takaisin sorvin ääreen ja Eran alkoi tosissaan totuttelemaan yksin oloon. Maanantaina Harri oli vielä kotona ja poitsu oli pari tuntia yksin, mutta tiistaina minä olisin aamupäivän poissa ja puolen päivän aikaan tulisin pissattamaan sekä ruokkimaan Eranin. Kaikki sujui melkein suunnitellusti, mitä nyt poitsu oli päässyt eteisestä (reitti oli suljettu aidalla!) olohuoneen puolelle, aiheutti murtohälytyksen, oli purkanut sohvan tyynyt lattialle, pissat lattialla ja maistellut vähän sitä ja tätä! Lähdin siis kiireen vilkkaa töistä kotiin ennen yhtätoista kun sain Harrilta kuulla, että meiltä on tullut hälytys. No, eihän siinä - poitsu oli tallessa ja iloinen kun mamma tuli kotiin! Koti järjestykseen, poitsu pissille ja ruoka naamaan - sitten ei kun takaisin töihin. Kävin Mustin ja Mirrin kautta ostamassa kunnon portin meidän hankalahkoon "oviaukkoon", joka on eteisen ja olohuoneen välillä. Nyt on reilun metrin korkea, seinien väliin kiristettävä portti - varmasti kestää vanhempanakin! :D Onneksi tästä selvittiin säikähdyksellä ja Eran oli kunnossa!

Toinen päivä yksin kotona menikin paremmin - ei murtohälytyksiä. Kun tulin kahdentoista aikaan, poitsu oli aivan innoissaan kun mamma tuli. Pissat oli kyllä ehtineet tulla lattialle vaikka aamulla käytiin ulkona. Vahinkoja sattuu kun toinen on vielä niin pieni! Loppupäivä Eranilla olikin mennyt paremmin, eikä ollut meuhkannutkaan - naapuri, joka on kesälomalla tiesi kertoa. Hyvä Eran, kyllä se siitä alkaa sujumaan! :)

Tottisteluista vielä sen verran, että ne sujuvat päivä päivältä paremmin. Hienosti jaksaa poitsu tehdä ja on kiinnostunut. Kokeilin "makkararuutuakin" takapihalla - jaksoi hyvin etsiä nappuloita sekä pysyi tallatulla alueella mielestäni. Nurmi oli tosin aika lyhyt ja nappulat ehkä näkyivät liikaa, mutta on kokeiltu sitäkin! :) Viikonloppuna käytiin ottamassa myös parit luoksetulot lähellä olevassa kaukalossa ja hirmu kovaa tulee poika luokse! Loistavaa :)

Linssilude :D

tiistai 12. heinäkuuta 2011

Ensimmäinen viikko takana uudessa kodissa!

Lauantaina 9.7. tuli täyteen ensimmäinen viikko uudessa kodissa. Käytiin lauantaina yhden lähellä olevan järven rannalla kahlaamassa Eranin kanssa. Saatiin samalla harjoitella autoilua. Poitsu uskalsi mennä puoleen jalkaan kahlaamaan, ei siis heti synnynnäinen vesipeto, mutta eiköhän sekin sieltä löydy kun useamman kerran käydään kahlaamassa :) Kamera unohtui tietenkin kotiin, niin ei saatu reissulta kuvia. Nähtiin myös pappaa rannalla sekä serkkupoika kävi myös moikkaamassa Erania. Muutamia perhetuttuja oli myös paikalla. Eran käyttäytyi hyvin eikä vierastanut laisinkaan :)

Vauhtia riittää!


Viikonloppu oli helteinen ja aika paljon aikaa meni vilvoitellessa eikä poitsu jaksanut muuta kuin illasta temmeltää. Ihan ymmärrettävää, itselläkin oli todella tukalaa!

Palloleikki on kivaa :)




Maanantaina minun piti käydä toimistolla tekemässä hommia ja pojat olivat keskenään kotona. Päivä oli sujunut hyvin ja Harrin velipoikakin kävi ihmettelemässä Erania. Kovasti on saanut kehuja komeasta ulkonäöstään eikä syyttä! :) Maanantaina illalla käytiin mummon ja papan luona vierailulla.

Tänään tiistaina on ollut todella sateista ja ollaan oltu pääasiassa sisällä kun vettä on tullut kuin aisaa. Ukkonenkin möyrysi ihan lahjakkaasti aamupäivästä, mutta Eran otti lunkisti ja nukkui pahimman myrskyn ohi! :) Illalla minun kaverini tulee vierailulle niin saadaan taas uusia kontakteja ja kohta kun sade vähän takoaa lähdetään ulkoilemaan. Nettikaupasta tilattu namipussi ja pilli tulivat tänään, vielä täytyy odottaa kevytmetallihäkkiä, joka sekin on tilattu reilu viikko sitten. Luulisi pian jo tulevan niin saadaan totuteltua uuteen nukkumapaikkaan. Ja pääsisin minäkin sänkyyn nukkumaan! :D

Maanantaina käytiin mummon ja papan luona

torstai 7. heinäkuuta 2011

Mummon vierailu

Mummo oli meillä eilisen päivän vierailulla ja tänään lähti kotiinsa. Eran otti mummon hyvin vastaan, ei säikkyillyt käytänössä ollenkaan. Mummon varpaat olivat parasta ikinä kun niitä piti haistella ja nuolla vähän väliä! :)

Samalla kun vein mummon bussiasemalle, jätin Eranin totuttelemaan yksinoloa. Eran oli väsynyt kun oltiin leikitty kovasti ennen kuin lähdettiin. Kävin samalla Mustissa ja Mirrissä ostamassa poitsulle Kongin. Kuitenkin kun tulin kotiin, täällä oli kova meteli päällä. Eran ulvoi ja ulisi kuin syötävä. Noh, ei muuta kuin kauppaostosten kanssa ulkona odottelin, että poitsu hiljenee. Onneksi noin vartin kuluttua tuli hiljaista ja pääsin rauhassa sisään. Ei Eran onneksi ollut sitten moksiskaan tilanteesta kun olin taas sisällä! :)

Eran testaamassa uutta Kongia

Ihmettä kerrakseen :)

Kongi kiinnosti ainakin hetken aikaa kun sinne laittoi nappuloita. Tarvitsee opetella tämäkin laitos, miten se toimii, niin eiköhän Eran siitä sittten innostu enemmän! :)

Illemmasta käytiin ulkoilemassakin. Taloyhtiön pihalta siirryttiin myös viereiselle kävelytielle, joka välillä on ollut pelottava. Kyykin Eranin vierellä useaan otteeseen niin sai poitsu itseluottamusta, ettei me olla menossa mihinkään pahaan paikkaan. Pakettiauto nähtiin kauempaa ja mies tyttärensä kanssa. Namiteltiin kaikessa rauhassa ennen kuin Eran huomasi ihmiset ja kaikki sujui hyvin! :) Käytiin vielä metsässä katselemassa, mutta siellä ryskyi jokin. Näin ollen totesin parhaaksi ottaa suunnan kohti kotia.

Päivän aikana tottisteltiin myös useampaan otteeseen ja juusto on siinä puuhassa Eranin mieleinen palkinto! :)

keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Metsälenkillä

Keskiviikkopäivä alkoi meillä metsälenkillä ja tottistelulla. Käytiin tutustumassa kotimme vieressä olevaan metsään ja tottisteltiin metsätiellä. Kauheasti oli hyttysiä, mutta taisivat haitata minua enemmän kuin Erania! :)

Eran metsäretkellä

Metsäretkeltä tultiin kotiin ja leikittiin pihalla. Lämmin päivä tulossa taas. Illalla mummo tulee käymään niin saadaan tutustua uusiin ihmisiin. Mennään mummoa vastaan bussipysäkille, joten päästään tutustumaan myös uusiin paikkoihin. Siskon koiria mennään myös katsomaan joku päivä tai sitten he tulevat meille päin. Saataisiin uusia sosiaalisia kontakteja Eranille! :)

Tänään pidettiin myös siivouspäivä ja esittelin Eranille imurin. Eihän tämä köllikkä ollut siitä moksiskaan vaikka onkin ihmeellinen laite kun surisee ja hurisee :D

Auringossa kelpaa paistatella

tiistai 5. heinäkuuta 2011

Ulkoilut ja tottistelut

Tänään ollaan Eranin kanssa käyty useaan otteeseen tutustumassa suureen maailmaan. Vastaan tullut pyöräilijä ja lenkkeilijä herättivät kummastusta. Pienen murinan saattelemana ohitimme heidät eikä sen suurempaa kohtausta syntynyt :)

Eranin maha alkaa olemaan myös kunnossa ja ruoka maistuu taas. Päästään sitten tottistelemaankin! :) Vähän otettiin seuraamista, sivulle menoa sekä istumista ja maahan menoa - hienosti sujui!

Huomenna taas ulkoilemaan ja katselemaan uusia paikkoja. Vielä ei olla törmätty uusiin koiriin, joten jos päästäisiin joihinkin mukaviin tekemään tuttavuutta.

Röhkivä porsas on Eranin suosikki :)

Ensimmäiset päivät uudessa kodissa

Lauantaina 2.7.2011 haimme kotiimme uuden perheenjäsenen, belgianpaimenkoiran (malinois) pennun Keuruulta, Miia Kiviaholta (Kennel Giramin). Mukaamme lähti e-pentueen musta uros, Giramin Erlan. Kutsumanimeksi poitsulle muokkaantui Eran.

Automatka kotiin sujui todella hyvin, alun pienen hermoilun jälkeen. Eran on kotiutunut todella loistavasti uuteen kotiinsa. Koti-ikävä ei ole vaivannut ja reippaasti suhtautuu kaikkeen uuteen! Ruokailuiden yhteydessä ollaan hyvin saatu myös tottisteltua ja leikkiminen riepujen sekä vanhojen nahkahanskojen kanssa on Eranista parasta.

Maanantaipäivä ei sujunut ihan niin hyvin vaan Eranilla meni vatsa sekaisin antamastamme matolääkkeestä. Puolipäivää paastottiin ja levättiin, niin alkoi helpottaa. Iltapäivästä raejuusto ja kermaviili pysyivät jo sisällä ja illalla saatiin ruokaakin vähän syötyä. Onneksi selvittiin säikähdyksellä ja poitsu on taas oma itsensä! Iltapäivällä kun olo oli parantunut käytiin autoilemassa ja tutustumassa uusiin paikkoihin.

Tänään harjoiteltiin aamupäivästä yksin oloa. Eran oli eteisessä portin takana ja minä poissa näkyvistä keittiössä. Kovan mekkalan nosti alkuun, mutta noin puolen tunnin jälkeen rauhottui ja pääsin päästämään pois hiljaisuuden vallitessa. Ensimmäinen erävoitto siinä asiassa! :)

Vähän on vieläkin masu toisella sekaisin, mutta eiköhän se ala tasoittumaan. Tänään lähdetään iltapäivästä taas ulkoilemaan ja ihmettelemään suurta maailmaa!


Eran ensimmäisenä päivänä uudessa kodissa.