maanantai 28. toukokuuta 2012

Tottista sekä ulkoilua ja uimista!

Sunnuntaina 27.5.2012 harjoiteltiin jälleen tottista samalla kun olimme äitini luona kylässä. Ja ai, miten on ihanaa huomata, että Eranin ilme ja asenne tottikseen on parantunut parin viikon takaiseen hurjan paljon! ♥

Tehtiin tunnetilan ja vireen nostoa alkuun, jonka jälkeen kun ne olivat kohdillaan seuraamistreeniä. Palkaksi olen vaihtanut nyt isomman purutyynyn, josta Eran on aina pitänyt todella paljon ja se varmasti auttaa myös tunnetilan virittelyyn. Seuraaminen lähti oikein mallikkaasti ja paikka oli hyvä. Ei juurikaan edistänyt tai aukeillut treenissä, jes! ♥

Paikoillaan seuraamista tein myös ja sitä takapuolen käyttötreeniä. Kyllä se alkaa parantua sekin! Vielä täytyy tehdä tätä lisää sekä ottaa käännöksiä enemmän seuraamiseen. Mutta kun tunnetila alkaa olla näin hyvällä mallilla, uskon etteivät nuo tule olemaan ylitsepääsemättömiä ongelmia. Ihana Eran, on se vaan taitava, mutta siltä on se tekeminen kanssa vaadittava ja kunnolla! ♥

Ohessa kuvia sunnuntain tottiksesta...

"Tottista!"

Seuraa - polkee polkee etujalkoja :)

Kyllä sää tipahdat kyydistä jos et ole tarkkana!

Noin juuri - nyt on hyvä!

Ja seuraa!

Hyvä paikka, ilme ja asenne! ♥

Rauhavaihe

Rauhassa...

Hähää, kyllä se purutyyny lähtee jos et pidä kiinni kunnolla!

"Tottista!"

Seuraa!

Aavistuksen väljä, mutta ilme hyvä!

Sivulla

Seuraa! Jo lähtee jalka nousemaan :D

Ja palkaksi leikitään!

Onko tuo koira muuta kuin hampaita - raju puru! ♥

Ei pysy nahoissaan - tässä kävi edellisen kerran vahinko ja oli alli mustana! :P

"Tottista!"

"Tottista PRKL!" Johan alkaa räkä lentää :D

"Tottista prkl!" Anna tulla vaan!

Seuraa - hyvä ilme ja asenne! ♥

Seuraa - juuri näin! ♥

Seuraa - sehän polkee taas! :)

Palkalla

Ota kiinni jos saat :D

Nyt alkaa ohjaajaakin jo hymyilyttää ♥

Seuraa! ♥

Ihanaa on huomata, että se kaikki vaivannäkö ja suuri treenimäärä ei ole mennyt hukkaan vaikka välillä on päätä hakattukin seinään oikein urakalla!

Tottistelun päätteeksi suunnattiin mettälenkille ja sieltä rantaan uimaan. Eranista on kehkeytymässä oikea vesipeto - mamman vesirotta! ♥

Ohessa vielä kuvia päivän pärskinnöistä...

Komea nuorimies Eran - 1 vuosi ja 3 viikkoa! ♥

Siellä se patukka on - kukahan hakis?!

Hiton vesi, mää en tykkää!

No, kai se on itse uitava hakemaan :D

Ja hyvin haettu!

Märkää - pitää ravistaa!

Ja taas mennään :P

Mamman pieni vesirotta! ♥

Kivaa on läträtä vedessä ja hakea patukkaa :D

Tässähän joutuu ihan uimaan!

On se kaanis noin märkänä, not! :P

Viisi vaiheinen kuivaus alkaa pään ravistuksella...

Rintakehä mukaan...

Ja keskivartalo ravistaa...

Pää on jo kuiva - takapää vielä liikkeessä...

Vielä viimeiset vedet takamuksesta ja hännästä :P

Ja siellä se pomppiva mali menee! ♥

perjantai 25. toukokuuta 2012

Treenin täyteinen viikko!

Maanantai 21.5.2012

Viikko aloitettiin tottistreeneillä Heidi ja Mikon kanssa. Ekassa pätkässä, mitä otin, Eran seurasi juu ihan jees - muttei sitä potkua oikein ollut. Haukulla ja hetsillä kyllä paremmin, mutta mutta... Jokin jäi uupumaan.

Toinen kiekka sitten uudelleen itsensä motivoineena ja vaihdoin palkaksi purutyynyn. Jo koheni ilme ja tekemisen meininki huomattavasti! Ja mun täytyy muistaa se suullinen kehu kun Eran on hyvässä kontaktissa!!! Se saa koiruuden oikeen skarppaamaan ja alkaa jalka nousta kevyesti... Täytyy niitä seuraamisen paikkoja ja aukeamisia yms. korjata sitten kun vire ja tekemisen meininki on muuten kohdillaan. Tekniikkaa voidaan sitten treenailla erikseen. Näin se lienee tehtävä kun molempia ei voi oikeen saavuttaa keralla.

Mikko vielä vähän purutti Erania treenin lopuksi ja kummasti koiruus siitä syttyy! Näitä tehtävä treenin lomassa kanssa enemmän, jospa sekin auttaisi lisäämään tekemisen meininkiä! Ja ennen kaikkea Eranilta on vaadittava kunnon suoritus ja turhaumaa voi lisätä hetsaamalla ja jättää koira saamatta purua.



Tiistai 22.5.2012

Käytiin illalla hakuilemassa jälleen. Porukkaa olikin paikalla mukavasti, joten oli tiedossa pitkät treenit. Eran oli koirista toiseksi viimeinen ja autossa huutamisesta jo osasin arvata, että on ottanut sen verran paljon kieppiä, että mitähän treenistä tulee. Maijan opastuksella päätettiin, että aletaan opettaa koiralle risteilyn alkeita.

Pari ensimmäistä ukkoa oli tarkoitus hakea ihan kuten aiemminkin, koira haukkuu maalimiehen luona ja maalimies palkkaa patukalla, jonka jälkeen koira saa juosta mun luo. Seuraavat kaksi otettiin niin, että maalimies haukuttaa ja minä lähden heti kun koira alkaa haukkumaan hakemaan sitä piilolta. Maalimies toki leikkii siihen asti koiran kanssa patukalla. Ihan hyvin toimi ja kulki ok lähellä kun tultiin maalimieheltä pois. Seuraava ukko ei sitten ihan mennyt putkeen kun haukutus unohtui, mutta välillä toki on ihan hyvä palkatakkin vaikka suoraan - tulee vaihtelua. Viimeisen ukon luona Eran keksi vähän sijaistoimintoja ja alkoi piehtaroida - alkoi kuitenkin haukkua kun sanoin uudelleen "ukko".

Ensi kerralle kunnon suunnitelma paperilla matkaan ja Eran vähän aiemmin vuoroon, niin ei ehdi kuluttaa itseään ihan loppuun autossa odottelulla. Täytyy ottaa myös vähän apuja mukaan (taputusta, nimellä kutsumista), jotta saadaan pistot pysymään suorina. Nyt oli havaittavissa pientä vingertelyä sinne tänne. Kyllä se siitä!


Keskiviikko 23.5.2012

Päätin sitten extempore mettälenkin päätteeksi ottaa tottikset parkkiksella, johon auto oli jätetty. Noo, ei ollut hihnaakaan mukana, mutta hyvinhän nahkaisesta olkalaukun hihnasta tekee treenihihnan ;) Palkaksi sentään löytyi pallo auton uumenista. Olinpahan itsekin sillä asenteella, että nyt sitä tottista sitten tehdään ja kanssa kunnolla! Kummasti alkoi nuoren koiraherran ilme kohentua kun tehtiin hommia sillä asenteella, että "Nyt tehdään täysiä eikä muuta hyväksytä".

Ilmeen koheneminen vaati hampaan jälet vasempaan hauikseen ja oikean käden rystysen verille - ei siis nyrkkitappelu ollut meillä kuitenkaan! ;) Iski vaan kaverille kunnon turhauma kun hetsasin kunnolla enkä päästänyt puremaan, niin ei pysynyt enää nahoissaan... Kun annoin seuraa-käskyn niin tällä kertaa ei ollut pienintäkään höntsäilyä vaan naama nousi ylös sellaisella vauhdilla, että! Ja alkoi se persekin liikkua kun paikallaan kääntyen seuruutin - vaati jonkun kerran kunnon tölväisyn kyljestä, mutta viimeinen kääntyminen olikin sitten niin korrekti ja nopea etten oo ennen Erkin moista nähnyt suorittavan!

Yhteenvetona tästä voisi kai sanoa, että kai se tuo koira on vaan niin hiton kovapäinen ettei sille auta pienet hissuttelut vaan hommat on oikeasti vaadittava ja satasella!


Torstai 24.5.2012

BH-kurssi käyttiin aloittamassa torstaina klo 18 MPKY:n kentällä. Kuusi kertaa kestää koko homma, neljä kertaa nyt putkeen ja kaksi viimeistä elokuussa. Käytiin läpi koirakoiden tilannetta ja jokainen kävi vuorollaan tekemässä "omaa treeniä", jota kouluttajana toimiva Maija sitten seurasi ja kommentoi.

Meidän treeni meni kivasti. Eran tuli autosta hyvällä moodilla ja hetsasin/haukutin sitä kunnolla heti autosta tultua. Tästä hyvästä meinigistä suoraan seurautus kentälle ja ilme sekä kohta olivat hyvät. Palkka nopeasti. Sitten katsottiin sitä seuraamista. Maija tosin tietää meidän ongelmat jo entuudesta kun yhdessä treenaillaan, joten niitä ei tarvinnut esitelle sen kummemmin. Muutama lyhyt seuruutus otettiin ja kivalla ilmeella/tunnetilalla Erkki oli mukana.

Otettiin myös käännökset oikealle, vasemmalle ja täysikäännös. Erityisesti vasemmalle kääntymistä täytyy ohjaajan harjoitella, jotta se alkaa sujua - enhän mää osaa kääntyä korrektisti vasemmalle kesken kävelyn, tehden vielä 90-asteen kulman, joten miten koirakaan voisi siitä suoriutua! :D Perseenkäyttöjumppaa tarvii Eran vielä kovasti eli paikallaan seuruuttamista ja vasemmalle kääntymisiä!

Lopuksi otettiin seuraamisesta BH-kokeen mukaiset istuminen ja maahanmeno. Maahanmeno on hyvä, istuminen kohtalainen, mutta kaipaa vahvistusta! Eiköhän nämä kuntoon saada - kiva kun on nyt kerran viikkoon juuri tuohon BH-kokeeseen valmisteleva kurssi ja muina päivinä voidaan tehdä "kotiläksyjä"!


Saatiin me vielä fiaskokin aikaiseksi treenin loppuun. Oltiin juoksemassa autolle kun Eran pääsi multa irti purutyyny suussa. Noo, vasta kohdalla huomasin seuraavan koiran olevan juuri tulossa ja Eran tietty kääntyi Valoa kohti! Ei auttanut "EI":n huutamiset vaan kaarsi suoraan koiraa kohti. Minäpä sitten juoksemaan Erkin perään ja ajamaan sitä takaa. Tyhmyyksissäni komensin sen maahan kuin olisi voinut vaan ajaa kauemmin takaa, jonka jälkeen jättää koira huomiotta ja kun se olisi koettanut tulla mun luo, hätistää vielä uudestaan "laumasta pois". Liekö tuo olisi toiminut, mutta kun oli maahan mennyt ja mie paikalle ehätin, niin ei tarvinnut paljoa voimasanoja ladella kun alistui. Murisi tosin alkuun mulle, josta sai kuulla kunniansa. Kurinpalautuksen jälkeen pakitin koiran luota pois ja otin "tänne"-käskyllä eteen ja siitä palkka. Sitten palkan kanssa autoon ja tilanne nollattu... Näitä ei saisi tapahtua, mutta vahinkoja sattuu. Tietää ainakin tehneensä väärin. Varmuudeksi pidempi liina ensi kerralla niin pääsee puuttumaan jo ennen kuin "tilanne" on päällä.


Perjantai 25.5.2012

Tänään pidettiin ihan rento vapaapäivä treeneistä. Käytiin yhdistetyllä metsälenkillä ja uintireissulla. Eran on kovasti innostunut vedestä ja siellä läträämisestä - vielä se ei miellellään ui, mutta eiköhän sekin tule kun varmuus kasvaa, ettei se vesi ole sen kummempaa. Eipähän toinen viime loppukesästä uskaltanut kuin vain kastautua siellä. Lauantaina jos kävisi jäljellä ja tottistelisi sekä sunnuntaina jälki kanssa.... :D

maanantai 21. toukokuuta 2012

Helatorstain tottistelut!

Nyt ei jaksa latailla samoja kuvia kahteen kertaan eri palvelimille, joten helatorstain tottikset pääset katsomaan seuraavasta osoitteesta:

Eranin tottistelut 17.5.2012

Tänään olisi töiden jälkeen kimppatreenit Mikon ja Heidin kanssa Mamkin kentällä, joten sinne siis suuntaamme illan suussa. Tiistaina puolestaan hakutreenit huipun porukan kanssa - ei ole vapaa-ajan ongelmia! :D

sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Käpälämäki Match Show 17.5.2012

Kävimme helatorstain ratoksi harjoittelemassa näytelmiä Mikkelin eläinsuojeluyhdistyksen match show´ssa. Päivä oli todella kuuma, + 25-astetta ja Eranhan ei tunnetusti ole niistä pitkäpiimaisimmistä otuksista. Oli siinä meillä odotteleminen ennen omaa vuoroa, mutta kuitenkin kehässä meni ihan kohtalaisesti. Osaallistuimme siis juniori-luokkaan. Ensimmäisessä kehässä pariaan vastaan Eran sai punaisen nauhan eli oli parempi - jee! Tuomarin tarkastus meni tällä kertaa paremmin vaikkakin pientä pörinää Eran piti koko tarkistuksen ajan. Tuomari sai kuitekin hyvin katsottua hampaat yms., joten siinä mielessä pieni ääntely ei haitannut :)

Punanauhaisten joukosta sitten lopulta sijoituimme 6. eli oikein hyvä suoritus kun ollaan vasta harjoittelemassa! :)

Ohessa kuvia näytelmistä...