tiistai 18. joulukuuta 2012

Talvi tuli ja joulukin on kohta jo ovella!

Aika menee niin kauhean nopeasti, etten ole ehtinyt blogia pitämään ollenkaan ajantasalla. Johtuu siitä, että itsellä on ollut niin hektinen syksy-alkutalvi, mutta jospa tästä eteenpäin saisin päivitettyä kuulumisiamme vähän tiuhempaan tahtiin!

Giramin-leirin jälkeen treenit ovat jatkuneet ja mukavasti ollaan molempien koirien kanssa edistytty. Eranin poikittaminen on saatu miltein kitkettyä ja tunnetilaa pidettyä yllä. Nyt talvikaudella ei pystytä hirveän monipuolisesti treenaamaan, koska yhdistyksellämme (Mikkelin palveluskoirayhdistys) ei ole käytössä hallia, joten treenit ovat lähinnä ylläpitäviä ja kelin mukaan mennään. Liian kylmällä kun ei pysty edes treenaamaan ulkosalla - siinä särkyy vain ohjaaja sekä koira. Toivotaan, että kevät-talvelle saadaan joitakin hallipäiviä järjestettyä porukalla, niin pääsisi edes välistä ihan "kunnolla" treenaamaan :) Juno on myöskin edistynyt treenimäärään nähden kivasti tottiksessa ja perusliikkeitä treenataan eteenpäin. Kunhan nyt itseltäkin joulun jälkeen kaikkein tulenpalavin kiire toivottavasti hellittää, aletaan sitten treenata taas enemmän. Hyvä on välillä pitää myös taukoa, niin säilyy kaikilla mielenkiinto hyvänä! :)

Paljon ollaan ulkoiltu metsässä ja koirulit ovat saaneet hyvin liikuntaa sekä lihasta siitä ilosta! :)

Kävimme viime lauantaina 15.12.2012, Orimattilassa Koirien ominaisuusarviointitilaisuudessa, jonka veti Mikael Laine. Ilmoitin toki molemmat sekä Junon että Eranin ko. tilaisuuteen. Tilaisuudessa siis testattiin koiraa ja sen ominaisuuksia leikittämällä. Molemmat suoriutuivat tilanteesta kuten ennalta ajattelinkin. Junolla nuoruuden epävarmuus vielä näkyi ja vaikutti suoritukseen, mutta tilaisuus oli sille kuitenkin hyvä uusi kokemus - joita tarvitsemme vain paljon ja paljon lisää. Kyllä siitä hyvä tulee - olen tyytyväinen siihen, miten Juno suoriutui uudesta tilanteesta eikä mennyt mitenkään jumiin vaikka jännittikin! :)

Junon arviointi:

Sosiaalisuus 2
Viettivoima 3
Saalistaminen 3
Otevoima 2
Otekäyttäytyminen 3

Eran suoritui myös samalla tavalla kuin ajattelinkin. Eran oli innolla ja hyvällä sykkeellä hommassa mukana, silläkin pieni epävarmuus vähän blokkaa parasta terää ja otekäyttäytymistä voisi vahvistaa, mutta hyvin suoriutui kaiken kaikkiaan ja kyllä se vaan tykkää! :D

Eranin arviointi:
 
Sosiaalisuus 3
Viettivoima 4
Saalistaminen 4
Puolustuskäyttäytyminen 3
Otevoima 5
Otekäyttäytyminen 4

Varasimme Junon osa-omistajan ja treenikaverini Mikon kanssa tammikuun 6. päivälle yksityistunnin Mikael Laineelle, jossa pääsevät sitten Eran ja Juno uudelleen vastaavanlaiseen treeniin. Junolle on hyvä saada nopealla aikavälillä uusi samanlainen tilaisuus, katsotaan sitten miten pentu on vahvistunut tässä välillä :) Ja Eranista voisin Mikaelin kanssa sitten muuten keskustella ja mitä hän on koiruudesta mieltä - mitä voitaisiin treenata itse jne.

Laitetaanpa muutama kuva nyt tähän pojista hillumassa hangilla...

Heikkomieliset hangilla


Pomppiva valkoinen :)

Pomppiva belgialainen :)

Ja sitten lähtee!

Miksiköhän tuolla on aina naama lumessa? ;)

Junokin  koettaa pysyä perässä vaikka lunta on mahaan asti :D

Tässä syy luminaamaan: lumiaura Eran :D

Ota kiinni jos saat...

...vielä ei ihan pysy aina perässä :D

Ja taas mennään :)

Belgialaisella joku aivopieru tai muu menossa ;)

Hahaa, on kivaa!

Kukkuu - sanoo Juno :)

Eranin koipeloita paleltaa :)

Järkevänoloista sakkia :P

Mitäs jätkä?!? :)

Hengaillaan tässä sit kimpassa :)

Eran on kuin pöllö - Juno  muuten vaan sekaisin ;)

Ja kynnetään lisää!

Hippa! :D

Ihana lumiturpani!

Pojat :)

Tättärää - taas tullaan :D

Eran

Ja taas mennään...

Whiuu! :D

Hauskaa on!

Hittooko siinä kuvaat! :P

Juno

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti