tiistai 16. tammikuuta 2018

Uusi vuosi, uudet kujeet

Uusi vuosi 2018 vaihtui mittariin ja sitä myötä tulee aina pohdittua mennyttä vuotta sekä, mitä se toi tullessaan. Koiraharrastusrintamalla tavoitteet jopa ylittyivät kun kävimme Inyan kanssa bh-kokeessa syksyllä. Ajatuksissa oli alunperin vasta tuleva kevät, mutta olen oikeastaan todella iloinen, että ensimmäinen koe tuli jo koettua ja elettyä. Siitä saatiin vikalistaa, mitä treenata ja miten edetä kohti tulevia haasteita.

Jotenkin sitä aina kokeen jälkeen tulee itselle sellainen "lamakausi" ja tuntuu, ettei pääse heti takaisin siihen treenin makuun. Oikeastaan alkutalvi menikin aikalailla kokeesta palautuessa ja sitä tekemisen intoa etsiessä. Tämä sai itseni jälleen ajattelemaan, että mikä kumma siinä on, kun pitää rakentaa jotain sisäisiä suorituspaineita sitä omaa tekemistä kohtaan. Miksei vain voisi olla iloinen, että "Hienoa, suoritimme bh-kokeen erinomaisin arvosanoin" ja se oli ensimmäinen etappi, nyt vaan hyvällä fiiliksellä jatkamaan.

Tämä ajatelma johtikin siihen, että uuden vuoden lupaukseni alkaneelle vuodelle 2018 on se, että en aseta millekään tekemiselleni liikoja suorituspaineita, vaan pyrin tekemään niitä juttuja, jotka tuntuvat hyviltä ja oikeilta. Niin koiraharrastuksessa kuin muussakin elämässä. Ja pyrin myös olemaan armollisempi itselleni ja olemaan vähemmän perfektionisti tietyissä asioissa. Loppujen lopuksi kokonaisuus ratkaisee ja se kuinka onnistunut se on, merkitsee eniten. Ja pitäisi oppia rakastamaan sitä matkaa kokonaisuutena, ei vain sitä matkaa ja päämäärää, vaan myös sen jälkeistä aikaa. Ei aina niin helppoa kun on luonteeltaan täydellisyyteen pyrkivä ja pitäisi ajatella esim. koiran koulutusta jatkumona, koskaanhan ei voi sanoa olevansa täysin valmis, vaan aina on varaa parantaa. 

Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin - saa nähdä mitä uusi vuosi, uudet kujeet tuo tullessaan :) Alla muutamia kuvia Inyan tottiksesta 5.1.2018 - on se vain ihan huikee koira!  ❤️Ei kommentteja:

Lähetä kommentti