tiistai 28. helmikuuta 2012

Giramin koulutuspäivä Längelmäen Kana-areenalla 26.2.2012!

Sunnuntaina lähdettiin kuuden aikaan aamulla liikkeelle - määränpäänä Längelmäki ja kasvattaja Miian tottispäivä! :)

Ensimmäinen kierros katsottiin lähinnä seuraamista ja koiran nostattamista kunnon vireeseen, jotta pää ei seuraamisen yhteydessä laske. Käytiin Miian kanssa myös palkkaamiseen liittyviä asioita läpi eli jatkossa annan Eranin välillä kunnolla bilettää patukan kanssa innostamalla sitä itse juoksemalla toiseen suuntaan. "Täällä" komentoa vahvistettiin myös muutaman kerran eli koira saa nauttia rauhassa palkastaan juoksentelemalla, mutta kun ohjaajalta kuuluu "täällä" se myös tarkoittaa sitä, että ohjaajan luo tullaan eikä siinä vaiheessa enää mälvätä patukkaa tai mitään muutakaan. Hyvin toimi jälleen kun Miia pari kertaa antoi kutsun yhteydessä kunnon napautuksen hihnalla! :) Lopussa otettiin myös rauha-vaihetta, koira pyydetään jalkoihin ja sen tulisi kunnolla rauhoittua sekä purra patukkaan kiinni. Tästä voidaan ottaa sitten rauhallinen irroitus ja koira autoon tms. Hyvä kierros ja Eran oli motivoitunut tekemiseen! Kunnon haukutus tuntui nostavan koiran virettä hyvin ja jatkossa voinkin haukuttaa enemmän - myös seuraamisen tai muun tekemisen välillä jos vire tuntuu laskevan! :)

Ohessa kuvia päivän tottiksesta...

Hommiin lähdössä :)

Maahan komennon alla kun emäntä hakee tavaroita

"Tottista!"

Palkan jälkeistä biletystä - asennot kohdillaan ja silleen ;)

Ohjaajan koulutusta, missä sen patukan tulee olla :D

"Täällä!"

Rauha-vaihe

Rauha-vaihe jatkuu

Eran odottamassa mitä seuraavaksi tehdään

Pallon kanssa revittelyä! :)

Toisella kierroksella otettiin aloitusta. Koira haukutuksen jälkeen maahan ja siirrytään koiran viereen. Uusien sääntömuutosten seurauksena, kun koira haetaan esim. paikkamakuusta, käskyn tulee olla "istu" eikä "sivulle" koiran noustessa. Itse olen käyttänytkin välillä istu-komentoa ja tämä ei sinäänsä ollut Eranille täysin uusi juttu. Herättämistä lisätään sillä, että istu-komennon jälkeen siirrytään itse nopeasti askelen verran esim. eteenpäin tai johonkin muuhun suuntaan, jotta koira ei voi koskaan olla varma mihin ohjaaja menee ja näin ollen sen huomio herää paremmin. Hyvin tuntui toimivan vaikka Eran jäikin hetkeksi ihmettelemään, että "Mitä tää nyt on!", mutta korjasi paikan omatoimisesti - hyvä niin! :)

Seuraamista otettiin vielä uudemman kerran haukutuksesta ja vire oli huomattavasti parempi kuin välillä omissa treeneissä! :D Näillä ohjeilla on hyvä jatkaa ja varmasti se pää alkaa pysyä ylöspäin eikä lässähdä liikkeelle lähdettäessä. Vaihtelua sekä monipuolisuutta tietenkin treeniin, jottei koira koskaan voi olla varma milloin palkka tulee. Kunhan vire saadaan kohdilleen aletaan sitten ottaa käännöksiä yms. ja näihin saatiinkin kaikki E-pentusten ohjaajat hyvät ohjeet Miialta :) Käännöksiä aletaan sitten treenata niin, että heti vasemmalle kääntymisen jälkeen palkka heitetään koiralle taaksepäin kello kahdeksaan ja näin ollen saadaan koiran takapää siirtymään oikeaan paikkaan sen rynnätessä palkalle! :D Vauhdin muutoksia voidaan myös alkaa ottamaan sitä mukaa kun koiralla vire on kohdillaan :)

Toisella kierroksella katsottiin myös Eranin luoksetulot. Koiruus kun on tupannut jäämään turhan kauas. Ei paikka Miian mielestä ihan mahdoton ollut, mutta Eran saadaan tulemaan lähemmäs kun palkkaan sen vetämällä palkan liivin etumuksesta ja astumalla itse taaksepäin. Tämä alkoi tepsiä heti kun muutama toisto tehtiin! :)

Otettiin loppuun vielä jäävät. Pallo on Eranille hyvin mieluinen palkka tällä hetkellä ja näytin liikkeet sen kanssa. Otan pallon oikeaan käteen ja lähden peruuttamaan, samalla koiralle käsky "seuraa". Eran hakee hienosti oikean seuraamispaikan vaikka minä olen väärin päin sekä peruutan :) Tästä sitten hetken seuruutuksen jälkeen käskyt "istu", "maahan" tai "seis". Istuminen oli mielestäni paljon parempi tällä tavoin treenattuna - ruoka passivoi Erania liikaa. Istumisen palkkauksessa minun tulee olla tarkka, että koiran takamus on oikeasti maassa eikä se jää vitereilleen. Muuten jatkossa tulee ongelmia, mutta siihen on hyvä puuttua jo tässä vaiheessa. Istumisessa ja seississä palkan voi heittää koiran yli. Maahanmenon palkkaus maahan koiran jalkoihin. Istuminen ja maahanmeno menivät tänään kerrasta, mutta seissiin täytyi antaa pientä apua - sen jälkeen seisominen oli nopea ja täsmällinen! :D On se vaan hieno pentu! <3

Treenien jälkeen käytiin jälleen Maivalan pidoissa lounaalla ja kyllä ruoka maistuikin touhuamisen jälkeen! :D Huippua oli vielä sekin, että Jonas Moisala jaksoi leikittää E-pentuset ruoan jälkeen! :) Pennuille laitettiin purutreeneissä käytettävät valjaat ja Jonas hetsasi koiria liinaan kiinnitetyllä purutyynyllä (vai hihako se lieni?!?). Eran on edistynyt edellisen kerran leikityksestä hurjasti! Ja itselleen tyypillisesti kun Eran sai kunnon purun tyynyyn alkoi armoton murina! :D Hyvä puru Eranilla oli ja draivia muutenkin hyvin! Jonaksenkin mielestä Eran on edistynyt hyvin!

Ohessa kuvia Jonaksen leikityshetkestä...










Loistava päivä ja treenit menivät tosi hyvin! Tästä on hyvä jatkaa ja sain treeni-intoa rutkasti lisää - kun välillä on tuntunut, että saa hakata päätä seinään eikä edistystä tule! Mutta palaute Miian suunnalta oli oikein hyvää ja siitä sai uutta potkua! Kiitos vain Miialle sekä muulle treeniporukalle hienosta päivästä ja tietenkin Jonakselle leikityksestä! Maaliskuun loppua odotellessa - silloin on kevään viimeinen treenipäivä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti