perjantai 30. maaliskuuta 2012

Tottistelua!

Kevät kevät! ♥ Käytiin porukalla tottistelemassa tänään kentällä ja nyt on ohjaajakin kylvyn tarpeesssa. Voi sitä ravan määrää, mikä lensi kun pistettiin tottistellen! Kenttä on siis paikoitellen sula ja paikoitellen lumessa ja kuraa riittää. Mutta ei se mitään kun on mukavaa.

Treeni meni hyvin: otettiin alkuun noutoa. Kunnon haukutus ja samalla "otetaan noutoa" sanojen toistelu sai mein poitsuun hyvin virtaa! Sitten vauhdista heitto ja koira perään, niin ettei saa kapulasta päähän!!!! Lähti hakemaan hyvällä vauhdilla, otti kapulan joka kerta heti ja lähtee palaamaan ohjaajan luo. Eikä Eran oikeasti sitä kapulaa pudota liian aikaisin kun ohjaaja malttaa olla perusasennossa ja kehua suullisesti koiraa kun se tulee kohti. Vasta palkkasanan kuuluttua alkaa tapahtua ohjaajalla ja kavetaan patukat yms. esiin! Kyllä siitä hyvä tulee kun nyt vahvistellaan tätä vaihetta niin, että Eranilla on mielikuva siitä miten tulee toimia. Iso kiitos kasvattaja Miialle hyvistä neuvoista ja ennen kaikkea ohjaajan opastamisesta! ♥ Kyllä se kai ohjaajakin oppii uusia temppuja - vaikka siihen vaaditaankin toistoja :D

Muutaman pidon otin myös noudon jälkeen ja siihen myös tuomista. Kun koira pitää hyvin kapulaa, otin muutamia askeleita taaksepäin ja sanoin "tuo". Hyvin Eran hoksasi pienien apujen avulla tulla oikeaan kohtaan ja siitä sitten palkkaus. Taitava poika!


Toisella kierroksella otin seuraamista muutaman pätkän ja siihen alle myös kunnon haukutus/hetsaus, niin johan lähtee hyvin seuraaminen liikkeelle. Eteenpäin puskeminenkin on kivasti vähentynyt eikä se kontaktikaan laske enää läheskään niin usein kuin aiemmin. Muutama lyhyt ja napakka pätkä seuraamista ja jäi molemmille hyvä mieli! Seuraavaksi sitten alettava ottaa enemmän käännöksiä kunhan seuraamisen tunnetila ja vire on kohdillaan.

Jäävät otin myös kertaalleen. Kaikkiin täytyy hakea vielä nopeutta, mutta muuten käskyt alkavat mennä jo vähitellen perille, kun ohjaaja muistaa oikeat äänenpainot!!!! Istu on napakka ja lyhyt, maahan on matala ja seis mahdollisimman neutraali. Peruuttamalla mentiin vielä ja nyt ohjaajakin muisti pitää koiran huomion palkassa ettei vire valmistelevassakaan osuudessa laske. Pitäisi vielä muistaa ottaa välillä ihan lyhyelläkin matkalla ja palkata jo pelkästä peruutusvaiheesta, jotta mielenkiinto palkkaan säilyy. Mutta kaikkea ei voi omaksua (ohjaaja ainakaan) kerralla! Kivasti meni kokonaisuudessaan tämän päivän treenit! ♥

Kiitos treenipoppoolle kivasta treenikerrasta: Mikko, Heidi ja Elisa!

Huomenna treeniohjelmassa on hakuilua pienen tauon jälkeen taas - sitä odotetaan innolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti