sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Mikkelin Palveluskoirayhdistyksen jälkikoulutuspäivässä 10.9.2011

Lauantaina 10.9. lähdimme Eranin kanssa aamusta Mikkelin Palveluskoirayhdistyksen järjestämään jälkikoulutuspäivään. Hienoa, että saatiin paikka tapahtumaan! Jälkiporukka kokoontui Otavan Vanhalle Sellille ja siitä matka jatkui peräkanaa Otavan koulutilan pelloille, joille MPKY:llä on käyttöoikeudet. Tämäkin oli hyvä tieto jatkoharjoittelemista varten, että voidaan luvallisesti käydä täällä treenaamassa! :)

Päivä aloitettiin kertomalla koirista ja siitä mitä niiden kanssa on tähän mennessä harrastettu. Ja sitten ei muuta kuin jälkeä tallaamaan. Minun ja toisen Heidin jäljen tallaustyyli herätti hilpeyttä muissa - tehtiin se kuulemma vaikealla tavalla kun askeleen jälkeen siroteltiin nameja. Saatiin sitten opastusta kuinka jäljen voi tehdä helpommin heittämällä namin ensin ja sitten astumalla sen päälle - noh, eihän se ole yhtään niin luovatyyli kuin tuo minun aiemmin käyttämäni! :D Mutta kokeilin sitäkin. Päivän aikana ajettiin kaksi jälkeä. Ensimmäinen jälki meni Eranilla hyvin ja se käytiin pariin kertaankin, koska nameja jäi ekalta kerralta tähteelle. Sain kouluttajalta hyvää palautetta Eranista! :) Kehui hyvin vietikkääksi koiraksi, mikä tietenkin asettaa omat haasteensa koulutukselle. Eran oli myös kouluttajan mielestä kuin "mini-me mali" eli aikuisennäköinen koira pienemmässä paketissa! :D Onhan se jo ison pojan näköinen, ei sen puoleen!

Päivän toinen jälki puolestaan oli varsinainen sähellys. Käytin Erania juuri ennen jälkeä pissalla lähellä olevan tien lähellä ja tietenkin sieltä tuli auto, jossa oli pressutettu peräkärri - mistä tietenkin lähti hirveä ääni. Eran säikähti sitä aikatavalla enkä saanut sitä takaisin "seesteiseen mielentilaan" ennen jäljelle menoa. Tämä ja tietty monen tunnin odotteleminen verottivat poitsun keskittymiskykyä aikatavalla ja jälki mentiin enemmän ja vähemmän sählätessä. Lisäksi jätkällä alkaa olemaan paukkuja sen verran, että vauhdin pidättäminen alkaa olemaan haastavaa - tästä johtopäätöksenä: Nyt treeniä jäljessä monta kertaa viikossa, jotta saadaan pohjat kuntoon ennen kuin jätkää ei voi enää hillitä sen rynnistykessä.

Kaiken kaikkiaan aivan loistava päivä ja opin todella paljon uutta! <3 Suurkiitos kouluttajalle, SPL-FH SM 2010 Virpi Laamaselle sekä MPKY:lle päivän järjestämisestä! Tästä on hyvä meidänkin jatkaa treeniä :)

Käytiin tänään ajamassa Harrin isän kotipaikan luona olevilla pelloilla jälki. Heinä oli aika pitkää ja tuulikin tuli huonosta suunnasta, mutta ihan hyvin ja keskittyneesti Eran ajoi jäljen kun vauhtiin pääsi. Video päivän jäljestä löytyy Giramin Erlan videot-osiosta.

Ohessa kuvia päivän toiselta jäljeltä (kuvat: Mikko Hasanen):


Eran valmistautuu jäljelle menoon

Paalun tarkistus

Ja homma lähtee rullaamaan...

Rauhallisemmat hetket menee ihan mallikkaasti

Ohjaaja hengittää tiiviisti niskaan ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti