sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Uusi vuosi, uudet kujeet!

Niin se vaihtui vuosi rytinällä ja siitä onneksi selvittiin ilman, että Eran sai raketeista hermoromahdusta! Jonkun verran paukut toki hermostuttivat pientä malipoikaa, mutta kun niitä oli hetken aikaa paukkunut rauhoittui toinen ja otti untakin palloon. Hyvä niin! :)

Eran Harrin kämpillä Savonlinnassa :) 

Joulun pyhinä pidettiin parin päivän treenitaukoa (pientä tottista toki arkiaskareiden lomassa), mutta heti pyhien jälkeen jatkettiin taas tottistreenejä. Hakuporukkamme on pitänyt taukoa joulun ajan, mutta kunhan arki jatkuu niin jatkuvat treenitkin. Tottiksessa on edetty siten, että siirrytään enenevässä määrin patukka-palkkaan namin sijasta. Nami-palkka tahtoo laskea Eranin virettä ja patukka puolestaan lisää sitä, joten siihen siirrymme :) Vielä kun saadaan keskittymiskyky kohdilleen, että jaksaa odottaa palkalle pääsyä ettei ennakoi niin hyvä - mutta hiljaa hyvä tulee tässäkin asiassa :) Sivulle siirtymisiin kaipaan nopeutta ja niitä täytyy ottaa mahdollisimman hyvässä vireessä sekä ymmärtää lopettaa onnistuneeseen - ei tahkota turhaa (ohjaajalle muistutus tästä!) :D

Tuomisen vahvistaminen jatkuu yhä - siinä on meille työsarkaa vieläkin! Mutta parilla viime kerralla kun ollaan oltu tottistelemassa kentällä, Eran on tuonut omaehtoisesti patukkaa mulle monia kertoja, jes!!!! Kyllä se sieltä vielä vaikka työtä on vaadittu ja PALJON! :D Rauha-vaihe patukan kanssa sujuu jo tosi hyvin ja nyt on paneuduttu rakentamaan uudelleen motivaatio noutokapulaan. Siinä koettiin viime tottiskerralla jo pieni edistysaskel kun sain Eranin pitämään kapulaa hyvin ja istumaan samalla eteeni ilman irrotusta. Siinä pidettiin kapulaa jonkun aikaa ja välillä vedin sitä Eranista poispäin, jotta pito säilyi hyvänä - tämän jälken megapalkka ja homma purkissa! :D Noutokapulan opettaminen Eranille vaatii minulta kyllä kärsivällisyyttä ja se on pidettävä superpositiivisena asiana - tuntuu, että sen opettamisessa liikutaan kuin nuoralla kävelisi. Mutta toivon ja uskon, että siitäkin hyvä tulee kun vaan treenataan huolella ja hyvässä hengessä! :)

Lupaus uudelle vuodelle 2012: Ohjaaja pistää jäitä hattuun ja pitää mielen positiivisena joka treenissä eikä menetä hermojansa jos tulee takapakkia - eli pitkääpinnaa ohjaajalle! :D Eranille toivomme vähemmän itsepäisyyttä kiitos - ei tule varmaan tapahtumaan, mutta aina voi toivoa! ;) Kyllä me kaksi jukuripäätä tästä vielä jotain saadaan aikaan :D

Pari kuvaa tottisteluista...

Hommia aloittelemassa...

Seuraamista patukan kanssa

...ja jatkuu

Taistelupalkka

Eran tuomassa patukkaa (kameramieheltä hävisi fokus ;)

Hyppy (kameramiehen fokus yhäkin kateissa ;)

Joulun pyhien jälkeen kun maa oli vielä aikalailla musta, kuten ylläolevista kuvistakin huomaa, käytiin ajamassa pellolla jälki tauon jälkeen. Vähän ahnehdin kulmien tekemisessä ja en namittanut niitä kunnolla, joten Eranilla meni etsiessä mihin jälki jatkuu. Seuraavaan treeniin muistettava: älä ahnehdi vaan etene koiran tason mukaan! :) Muuten jälkityöskentely oli hyvää ja tarkkaa - paljon oli tyhjiä mukana, mutta vauhti pysyi tasaisena koko ajan, joten edistystä on tapahtunut mukavasti! Jälki on kuvattu, joten koetan saada sen sivuille jossain vaiheessa.

Toki treenien ohessa on myös otettu rennosti ja käyty ulkoilemassa yms. Tässä muutamia kuvia tämän päivän metsätiekävelyltä paikallisen Metsäkoulun suletulta tieltä, jossa on hyvä juoksuttaa kun tietää ettei tarvitse pelätä autoja! :)









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti