tiistai 10. heinäkuuta 2012

Täydellisen seuraamisen etsintää...

Maanantai 9.7.2012

Käytiin sitten ottamassa lämpimät tottistelun merkeissä - sekä ulkoisesti että sisäisesti! Vettä sateli välillä ja kuumakin oli, muttei se menoa haitannut!

Ohjelmassa oli meidän tottistelun viimeisin ongelma: seuraamisen asento. Pistettiin mali-poikaa seuraamaan ja keskittymään siihen mitä tekee. Otettiin paljon vasemmalle kääntymisiä, koska koirahan puskee, kampee, kääntyy, poikittaa ja edistää - kaikkea samaan aikaan, voi jestas! Olen osannut kouluttaa siis ihan oikein tai no, muutos on tapahtunut noin viimeisen parin viikon aikana. Voin vaan kysyä mitä mää tein, jotta näin kävi?!?! Aiemmin ei ollut viettiä ja seurasi teknisesti paremmin - viettiä ollaan etsitty ja nostettu, seurauksena aikamoinen sekametelisoppa. Kuitenkin treenissä saatiin muutamia hyviäkin pätkiä! Täytyy nyt vaan tehdä kuuriluontoisesti seuraamistreeniä: paljon vasemmalle kääntymisiä, rytmin vaihdoksia ja pysähtymisiä, jotta koira ei koskaan tiedä mitä seuraamisessa tapahtuu ja oppii OIKEASTI seuraamaan - ja tartteis ne silmät katsomaan, millon oikeasti hyvä! Poikittamista ja puskemista on varmaan edesauttanut se, että oon tässä välillä antanut koiran tulla eteeni haukkumaan tottisvirittelyssä kun minun olisi pitänyt itse kääntyä koiran eteen haukuttamaan ja siitä kun koira vaatii, lähteä liikkeelle. Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis vai miten se menikään! Kiitos Miialle, kasvattajalle, virtuaalisena kouluttajana toimimisesta! :)

Kiitos myös maanantaiselle treenipoppoolle: Heidille, Mikolle, Leilalle ja Kirsille avusta ja neuvoista - sekä silminä toimimisesta! :)

Muutama kuva vielä Erkistä pihatouhujen parissa ja pari poseerauskuvaa:

Ihana kesä!

Naamakuva

Poseeraus

"Hitto, otit mun pallon!"

"Hahaa, kimppuun!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti