tiistai 3. heinäkuuta 2012

Treeniä, treeniä ja keskikesän juhlaa!

Leirin jälkeen ollaan palattu normaaliin "arkeen", johon on sisältynyt enemmän ja vähemmän treeniä. Tottista ollaan treenattu ahkeraan, kolme neljä kertaa viikkoon ja siinä on edistystä tapahtunut, mutta myös uusia haasteita kohdattu. Koira mm. painaa seuratessa ohjaajan jalkaa ja poikittaa sen tähden välillä paljonkin. Mutta virettä ja viettiä on saatu lisää - sitähän tässä on haluttukin! Eli kunhan alkaa vietillisesti kestää hyvässä mielentilassa, sitten voinemme alkaa korjata tekniikkaa :) Ilmoitin meidät myös heinäkuun 22. päivä Annakaisa Loirin tottelevaisuuskoulutuspäivään, joka järjestetään Ylöjärvellä - sitä mielenkiinnolla odottaessa! Saadaan varmasti hyviä vinkkejä olemassa oleviin "hankaluuksiin" meidän treenissä :)

Jälkeä oon pyrkinyt ainakin pari kertaa viikkoon ajamaan. Ollaan siinä tehty lähinnä tarkkuutta, jotta koira varmasti jäljestäisi jokaisen askeleen. Hyvällä rytmillä ja tarkasti työskentelee - jäljellä meillä on lähinnä ongelmana löytää Eranin vatsalle sopiva palkka (poikakoira kun on äärettömän herkkä kaikenlaisille ruoille ja nameille), joka olisi etsimisen arvoinen ja toimisi motivoijana. Tällä hetkellä ollaan tehty jälkeä lihapullilla, mutta ne kun eivät ole Eranin suurinta herkkua, siitä jäljen ajamisesta jää sellainen "potku" puuttumaan. Jotain täytyy keksiä - mm. Natur Menu sopii Eranin vatsalle ja se pitää siitä, ainoana ongelmana on se kun sitä ei itse näe käytännössä lainkaan pellosta... Vaikea ohjata tarkkuutta kun itsekään ei tiedä missä nami on! Mutta tähänkin haetaan uusia tuulia, jotta into jäljestämiseen säilyy.

Hakutreeneistä ollaan oltu jonkin aikaa tauolla, ihan ajankäytöllisistä syistä - ei yksinkertaisesti riitä aina päivässä tunnit kaikkeen treenaamiseen. Mutta jospa taas ensiviikolla päästäisiin treeniin mukaan!

Koska olen laiska, en jaksa ladata erikseen kuvia tänne blogiin, joten ohessa muutama linkki viimeisimpiin kuviin, joita on otettu treeneistä ja Juhannukselta:

Juhannus ja pihatottista

Jälkitreeni 26.6.2012

Muutama kuva laitettakoon kuitenkin tähänkin eli pari kuvaa Sucikan leiriltä esineruututreenistä. Heidi Kantaselle iso kiitos kuvista!

Esineruutuun lähdössä

Tais Erkki-poika luulla ukkoja etsivänsä!

Löytyihän se esine ja sillä vähän taisteluleikkiä palkaksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti