torstai 30. elokuuta 2012

Belgianpaimenkoirien pk-leiri Hartolassa 24.-26.8.2012

Viime viikonloppuna olimme leireilemässä belgien pk-leirillä, joka oli suunnattu kaikille kansallisista lajeista kiinnostuneille belgianpaimenkoirien omistajille.

Me olimme ilmoittautuneet jälki-ryhmään, koska ilmoittautumishetkellä jälki + tottis-ryhmä oli jo täysi. Kuitenkin kun olimme majoittuneet Kunkkulan koirakeskukseen, sain kuulla, että jälki + tottis-ryhmässä olisi yksi peruutuspaikka. Näin ollen pääsimmekin tähän ryhmään, johon olin alunperin halunnut - kivaa!

Lauantain treenit alkoivat metsässä ja ohjelmassa oli metsäjälkeä, jota olen Eranille tehnyt pari kertaa ennen tätä. Ihan kivasti Eran eteni jäljellä vaikka metsässä oltiinkin - tosin metsäpohja on jälkipohjana niin erilainen ja siellä haju liikkuu eritavalla kuin pellolla, joten parempi on pohjat tehdä tosiaan kuntoon pellolla ennen metsään siirtymistä. Kokeiluluontoisena kuitenkin ihan hyvä! :)

Ryhmässämme oli monen tasoisia koiria ja toiset jäljestivät oikein hienosti. Pidempiä jälkiäkin päästiin näkemään kun pidemmälle edenneet koirakot treenasivat. Metsäjälki tuntuu lajina hyvinkin mielenkiintoiselta - jahka saadaan pohjat ensin pellolla kuntoon.

Metsäjälkien jälkeen palasimme Kunkkulan koirakeskukselle lounaalle. Lounaan jälkeen siirryimme pellolle, jossa teimme Eranille keppiharjoituksen melkein täysin namittomalla jäljellä. Metsäjälkikepit olivat Eranille uusi juttu - ne kun muistuttavat niin kovin risuja (jotka on Eranin lemppareita kun niitä saa jyrsiä!) ja tämä tuotti pieniä ongelmia kun Eran nappasi keppejä suuhun ja olisi mielellään järsinyt niitä. Keppi-ilmaisu vaatii kaikenkaikkiaan paljon vielä treeniä, mutta oli kiva päästä kokeilemaan tällainenkin treeni! Ajatuksissa on, että jäljelle tuodaan muunkinlaisia esineitä kuin pelkkiä keppejä, jotta koira oppii ilmaisemaan kaiken mitä jäljeltä löytyy.

Oli mukavaa kun leirille oli päässyt Eranin sisaruksista kolme! :) Iltaa istuttiinkin pitkälti Giramin-porukassa, leirillä olivat Minna ja veli-Väpä, Taina ja sisko-Milli sekä Kati ja sisko-Kira. Mukava oli turista ja vaihtaa kuulumisia!

Sunnuntain treenit alkoivat niin ikään metsässä ja esineruutu-treenillä. Eranille tämä oli kolmas vaiko neljäs esineruutu - täytyy alkaa treenaamaan tätä paljon enemmän. Mutta hyvin meni ollakseen vasta niin alussa. Eranille vietiin yksi esine, Harri hetsasi ja vei esineen takalinjalle. Koira lähtee tykin suusta - kuten aina, eikä sillä heti ollut ihan nenä auki. Tähän saatiinkin hyviä vinkkejä, kuinka koiran nenää voi avata jo ennen ruutuun menoa. Harjoitus: heitetään esine jonnekin maahan, lähelle paikkaa, jossa koira käytetään ennen ruutun menoa tarpeillaan. Kun koira bongaa esineen ja ottaa sen suuhun - hurja palkka tästä. Näin koira on jo orientoitunut siihen, että mennään etsimään esineitä ja sillä on toivonmukaan nenä auki. Myös hyvänä vinkkinä tuli, että esineet kannattaa alusta asti laittaa niin ettei koira voi käyttää näköaistia apunaan vaan sen on oikeasti oltava nenä auki ne löytääkseen. Myös hetsaukseen saimme vinkkejä, että sitä voi vähentää, jotta koira ei ole niin hektinen ja työskentelee rauhallisemmin. Tämäkin auttaa siihen, että se paremmin löytää esineet kun ei tohota pää kolmantena jalkana!

Lounaalle palasimme jälleen Kunkkulan koirakeskukseen ja iltapäivän ohjelmassa meillä olikin tottis. Eran oli jokseenkin väsynyt kahdenpäivän intensiivisistä treeneistä, joten päätin ottaa sille seuraamista ja henkilöryhmän. Seuraamisessa Eran oli hyvässä vireessä ja kivalla meiningillä tekemässä hommia. Henkilöryhmä myöskin meni hyvin ja koiran kontakti pysyi hyvin. Sen silmät nyt ovat ajatustakin nopeammat, mutta silmämunien pyöräyttelyyn on aika vaikea puuttua - ja haittaneeko tuo jos kontakti pysyy muuten... :)

Tässä linkki viikonlopun kuviin - tällä koneella mulla ei ollutkaan noita kuvia, joten mennään nyt linkillä ja lisään kuvat suoraan blogiin ehkä joskus hamassa tulevaisuudessa - tosin saattaa olla jotain muutakin puuhaa... ;)

Belgien pk-leiri 24.-26.8.2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti