maanantai 20. elokuuta 2012

Kesä on mennyt vauhdilla...

Kauhea kun tämä kesä menee vauhdilla eikä ole ehtinyt päivittämään blogiakaan! Paljon on treenattu viime kuukauden aikana ja kesälomaakin vietetty kahden viikon verran. Tässä päivityksessä enemmän infoa Annakaisa Loirin koulutuksesta, jossa kävimme siis 22.7.2012.

Annakaisa Loirin tottelevaisuuskoulutus 22.7.2012

  • Palkkaamissuunta aina liikkeen suuntaan, jotta se on liikkeelle edullinen ja vahvistaa liikettä (tämä mm. jäävissä hyvin olennaista kuten muissakin liikkeissä)
  • Koiran aktivoituminen ohjaajaa kohtaan -> koiran tulisi heti "seuraa" käskyllä omatoimisesti nostaa vire - harjoitus; ohjaaja siirtyy koiran vierelle perusasentoon, antaa käskyn "seuraa" ja lähtee liikkeelle. Apuohjaaja on koiran takana ja estää koiran etenemisen liinalla, kun koira pyrkii kaikkein eniten ohjaajan perään seuraamaan, se päästetään ja oikeasta paikasta huippu palkka!
  • Seuraamisessa kontaktin pudottelu -> tehdään kontaktin tippumisesta koiralle vielä suurempi virhe, esim. hyppäämällä sivulla ja karkuun koiralla, samalla antaen sille aktivoivan pakotteen. Kun koira itse aktiivisesti tämän jälkeen korjaa paikkansa, siitä huippu palkka (suullinen kehu, palkka)
  •  "SEURAA" käskyn tunnetila on kaikki mitä meillä kokeessa on ja siihen tulee panostaa, että koira virittää itseään jo käskyn kuullessaan
  • Koiraa ei tule koskaan palkata matalasta vireestä vaan aktiivisesta tekemisestä - näin se oppii oikean tunnetilan tekemiseen!
  • Koiraa tulee palkata kun se itse tarjoaa aktiivista tekemistä!!! 

Tässä nyt vain muutamia tärkeimpiä asioita, jotka jäivät mieleen Annakaisa Loirin koulutuksesta. Asiaa tuli ja paljon, vinkkejä saatiin myös hyppyyn sekä noutoon, mutta nämä tunnetilan/seuraamisen vinkit olivat sellaiset, joita todella kaipasin ja niistä on ollut apua. Kirjoittelen muista viimeaikaisista treeneistä vielä tuonnempana lisää ja linkitän videon Annakaisa Loirin tottispäivästä kunhan saan videon ladattua Youtubeen!

3 kommenttia:

  1. Hei! Tosi hyvältä näyttää sun ja Eranin tottistelu videolla! Aivan upeeta! Pääsin peruutuspaikalle SBPKY:n leirilie, joten sielä nähdään. Olen EK-ryhmässä :) t minna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna! Tää treeni ei mennyt ihan putkeen, mutta paljon saatiin hyviä vinkkejä Anskulta ja edistystä on tapahtunut tämän jälkeen kivasti! :) Kiva kun pääsitte leirille mukaan - nähdään siis varmaan huomenna Hartolassa jos tulette sinne jo huomenna! :)

      Poista
  2. Hei! Tosi hyvältä näyttää sun ja Eranin tottistelu videolla! Aivan upeeta! Pääsin peruutuspaikalle SBPKY:n leirilie, joten sielä nähdään. Olen EK-ryhmässä :) t minna

    VastaaPoista