lauantai 4. tammikuuta 2014

Tottista ja esineruutua 3.-4.1.2014

Tultiin poikien kanssa maalle äiteen luokse ja pihamaalla on tehty tottista molemmille koiruuksille sekä Eranille esineruutua. Aloitin Eranille uudestaan esineruudun opetuksen vaikka toki sillä on jo pohjat hommaan. Totesin, että koiralle on saatava esine-etsintään parempi motivaatio, joten aloin käyttää esineinä leluja, patukoita ja palloja. Lisäksi kunnon palkkaus löydetystä esineestä eli Eran pääsee purulle hyppytyynyyn esineen minulle luovutettuaan. Tämä tuntuu toimivan ja koiralla on paljon parempi into hommaan.

Tänään tein etsinnän kolmella esineellä, kaksi takakulmiin ja viimeinen keskemmällä, lyhyemmälle matkalle. Tätä lyhyttä matkaa tuleekin treenata enemmän, koska koira irtoaa hyvin kauas - lähempänä olevat esineet tuottavatkin sitten enemmän pään vaivaa. Toki Eranilla saisi olla nenä paremmin auki, ettei esineen ylittäessään paahda siitä vaan juoksemisen riemusta yli, mutta kunhan treenataan enemmän lähellä olevia esineitä niin eiköhän homma saada balanssiin! Hyvin kuitenkin teki töitä löytääkseen lähempänä olevan esineen kun aiemmin tämä etsiminen olisi johtanut alueella kuseskeluun. Hyvä hyvä, ei muuta kuin vahvistellaan tähän malliin ja luodaan koiralle hyvä motivaatio hommaan. Sitten vähitellen vaikeutetaan ja jätetään apuja pois. Eiköhän me tälle vuodelle saada hyvä esine-etsintä rakennettua! :)

Muutama kuva Eranista esineruudussa toissa kesänä...

Lähetys esineruutuun

Ja sieltä se löytyi!

Ja taas nousi!

Esineruutuilun lisäksi tuli tehtyä tottista molemmille koiruuksille. Junolle lyhyttä ja innostavaa treeniä - hetsaaminen lelulla ja siitä haukutus tuntuu nostavan tälläkin matalavireisellä kaverilla vähän potkua! Siitä tehdyt istu-maahan ovat mukavan räväköitä. Haukkuun tarvitsee saada vielä lisää potkua ja vaativuutta, mutta pienin askelin edetään. Hyvä fiilis kuitenkin itsellä ja pitää vaan muistaa pitää Junon treeni todella lyhyenä sekä huippu innostavana!

Eranille seuraamista, jääviä, noutoa ja luoksetuloa. Seuraamisen paikka on mielestäni parantunut todella kivasti ja nyt oli ukolla hyvä virekin tekemisessä. Jatko treenissä on muistettava, että seuraamisessa pitää säilyttää yllätyksellisyys, jotta koira joutuu olemaan skarppina koko ajan. Käännöksiä, pyöristystä, rytmin muutoksia ja pysähdyksiä tasaisen tapppavasti! :D Liian pitkää suoraa on turha tehdä, kyllhän se koira siitä sitten selviytyy kunhan se oppii, että "Hitto, tässä on oltava skarppina tai toi ohjaaja karkaa". Luoksetuloon haluaisin yhäkin enemmän voimaa ja loppuun asti kunnon vauhdin - Eran kun on turhan korrekti tässä asiassa ja varoo törmäämästä. Myös vääränlainen palkkaaminen aiemmin on saanut koiran hidastamaan ja kyttäämään palkkaa tms. kun lähestyy minua. Joten käytännössä nyt oon palkannut ainoastaan kun on loppuasennossa edessä istumassa, jotta koira oppisi, että siihen tulemalla nopeasti saa palkan. Täytynee tosin kokeilla tuottaako haukolle nostaminen lähellä minua/edessä istumassa yhtään mitään vauhdille.

Tässä kuvakollaasi Eranin tottistelusta joulukuulta 2013...

Eran tottistelee 2.12.2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti